על אודותיי (שלומי פיש)

תמונה של שלומי פיש

היסטוריה

שמי הוא שלומי פיש ונולדתי בחמישה במאי, 1977 בישראל. חייתי רוב הזמן בישראל מלבד בין הגילאים 1 ו-5 כאשר המשפחה שלי עברה לארצות הברית בשביל הפוסט-דוקטורט של אבא שלי, ומלבד מספר טיולים לאירופה או לארצות הברית. יש לי שתי אחיות צעירות ממני.

אחרי שסיימתי את התיכון, ועקב היותי פטור משירות צבאי, ביליתי זמן מה בעבודה כמתכנת וכמפתח תוכנה, עבור מספר חברות. כך קניתי ידע וניסיון רבים, ופגשתי מספר אנשים מאוד תומכים בתעשייה. באוקטובר 1997 התחלתי ללמוד הנדסת חשמל בטכניון.

נהניתי מהלימודים האקדמיים שלי במידה רבה, אבל גם מצאתי אותם מתסכלים מאוד פעמים רבות. אני מרגיש שהעמקתי את ההבנה שלי של מחשבים ואלקטרוניקה בעקבותיהם. הטכניון מספק רמה גבוהה של לימודים, אבל הבעיה העיקרית שלי איתו הייתה שהמבחנים שם הם לפעמים לגמרי לא תואמים את החומר שנלמד, יותר מדי ארוכים, ו/או יותר מדי קשים, וכך התלמידים מקבלים ציונים נמוכים ונעשים מצוברחים. זה מתסכל בייחוד בהתחשב בכך שהלימודים שם דורשים עבודה רבה. אני זוכר שהייתה תקופה שהסיבה היחידה שלא פרשתי מהלימודים הייתה כדי לקבל את התואר בסוף, והרגשתי חסר-מוטיבציה לחלוטין חוץ מזה. יותר מאוחר, התחלתי ליהנות יותר מהלימודים, אבל עדיין יש לי זיכרונות רעים רבים מהם.

סיימתי את הטכניון ביולי 2004. מאז אני מחפש עבודה, ולמרות העובדה שיש מחסור בישראל של מתכנתים כמוני שבקיאים ב בטכנולוגיות קוד פתוח כמו פרל ולינוקס, היה לי קושי רב למצוא עבודה. כפי שחשבתי, זה כנראה מפני שמעסיקים נהפכו ליותר בררנים. נכון לעכשיו (28 באוגוסט, 2009), אני מחוסר עבודה קבועה ובמקום זאת, עובד על פרוייקטים וחוזים שונים וכן שוקד על כתיבתי יצירות של בדייה ויצירות הגותיות. (ראו גם את הסטירה שלי “אמה וטסון בראיון עבודה למשרת מפתח תכנה.” שמשליכה אור על מספר בעיות מצערות בעולם התכנה כיום.

תחומי עניין

אני מתעניין במיוחד במתמטיקה, מחשבים, פילוסופיה וכתיבה. אני מתכנת מאז היותי בן 10, אבל התחלתי לתכנת ברצינות רק כשהתחלתי לעבוד כמתכנת ב-1997. מתמטיקה הייתה תחום חביב עליי מאז חטיבת הביניים. אני גם מתעניין בבלשנות ובהיסטוריה מוקדמת של המזרח הקרוב ואירופה, אבל באופן די לא מקצועי.

תחביבים נוספים שלי כוללים כמות קטנה של ספורט, רכיבה על אופניים, טיולים בעיר ובטבע, ופתירת חידות מסוגים שונים. לאחרונה התחלתי להתחבר ולהתרועע עם אנשים הן מחוץ למסגרת המחשב והן בשירותים מקוונים של מדיה סוציאלית. זה שיפר את חיי משמעותית ואני יכול להמליץ על כך לכולם.

סיפורים והומור

מלבד כל זאת, כתבתי מספר סיפורים שפרסמתי באינטרנט. כתבתי סיפור מצחיק בשם „האויב ואיך עזרתי להילחם בו“. הוא נכתב במקור בעברית , אבל תרגמתי אותו לאנגלית.

בנוסף יש את הפרק ההוא עם „כמעיין המתגבר“, שהוא פרק של הסדרה „חברים“ שמהווה פרודיה על הספר „כמעיין המתגבר“ מאת איין ראנד. הוא כתוב באנגלית, וזמין לצפייה באתר.

„מדריך השדה לשפצור אנשים“ הוא סיפור מלא שכתבתי באנגלית ותרגמתי לעברית. הוא מספר את סיפורם של בני-נוער חובבי-מחשבים בלוס אנג’לס של 2005.

Humanity הנה פרודיה על האנושות ועל החיים המודרניים בפרט המתארת יום בחיי עיר שמית בסביבות שנת 500 לפנה״ס. מסע בין כוכבים: אנו, המתים החיים הנו פרק של „מסע בין כוכבים: חלל עמוק תשע“ עם הרבה יסודות מצחיקים והזויים במיוחד, שכרגע כתוב באנגלית.

התסריט סלינה מנדרייק - הקוטלת הנו פרודיה ומודרניזציה של סדרת הטלוויזיה ”באפי, ציידת הערפדים”, ויש לו קשרים רבים ל”אנו, המתים החיים”). לבסוף, ב- סאמרסקול ב-NSA מתואר כיצד שתי שחקניות הוליוודיות ידועות רוקמות קנוניה כדי לכסח ל- הסוכנות האמריקאית לביטחון לאומי (ה-NSA) את הצורה, באמצעות לוחמה מיוחדת שהיא לחלוטין לא הרסנית ולא אלימה.

ישנן יצירות אחרות כאלו במדור ההומור של אתר זה, ובכללן אמרות שפר, אוסף של מובאות בתסדירים XML, HTML ו- UNIX fortune , מספר סיפורים קצרים מאוד, ואוספים של „עובדות“ (על אודות צ’אק נוריס וכיוצא בזה.).

תרומות קוד פתוח

סמל חובבי הקוד הפתוח

אני מאוד מתעניין בעולם ה -לינוקס והתכנה החופשית וקוד המקור הפתוח. יזמתי מספר פרוייקטי קוד פתוח משלי. המרתי נגן קבצי מוזיקה מסוג MOD לג’אווה כתבתי תוכנית שפותרת מספר ואריאנטים של משחקי קלפים ליחיד וכתבתי טלאי שימושי עבור גימפ. (תוכנת עיבוד תמונה הרצה על מערכות רבות). ניתן למצוא מידע נוסף על כך במדור התכנה של אתר זה.

לאחרונה, תרמתי טלאים נוספים לגימפ, מספר תיקוני באגים והרחבות פונקציונליות עבור מערכת ניהול הגרסאות Subversion; ומספר טלאים של ניקוי התיעוד לפרל.

לבסוף, התחלתי לתחזק מספר מודולים בסיפאן - גם כאלה שאני יצרתי, וגם כאלה שאימצתי.

TODO : FILL IN

מסות, מאמרים ופילוסופיה

בשל העניין שלי בפילוסופיה ומכיוון שאני מסוגל לכתוב בצורה טובה, התחלתי לכתוב מאמרים ומסות שונים על פילוסופיה, פילוסופיה יישומית, מחשבים, פוליטיקה ונושאים אחרים. עד עכשיו כתבתי מספר רב של מסות שבאפשרותכם לקרוא באתר. דברים אחרים שכתבתי זמינים באתר „Better SCM“, ברשימת הדיוור של Hackers-IL, ובאדבוגטו. יש לי גם מספר בלוגים שבהם אני כותב לפעמים..

אני אדם אגנוסטי פלורליסטי ורוחני, שכל הזמן שואב השראה ממקורות רבים ומגוונים וכעת הנו רינדולפיסט , כאשר ”רינדולפיזם“ הנה, הפילוסופיה הדינמית שהינה אישית, וייחודית לי.

מצבי הנפשי

סבלתי בעבר מדיכאונות קליניים (שהנם נפוצים ביותר ונחשבים כ„צננת“ של מחלות הנפש), וכן היפומניות (= מצב רוח של התרגשות והרגשת גדלות עצמית, או „מניה-פחותה“), והיו לי אפילו מספר מאניות. אני עדיין נכנס לעתים להיפומניות מדי פעם. אי לכך, יש לי ככל הנראה „מאניה-דפרסיה“ או „הפרעה דו-קוטבית“, אף שאני לא בטוח שאובחנתי ככזה.

כהמלצה מהפסיכולוג הקליני אליו הלכתי, קראתי את הספר Feeling Good (בעברית „לומדים להרגיש טוב“) מאת ד״ר דיוויד ברנס, ויכול להמליץ עליו בחום לכולם, מפני שהוא עזר לי הרבה. אני משתדל למלא את המלצות הספר ולעשות עבודה של פסיכולוגיה קוגניטיבית, ואני גם הולך לפגישות סדירות של תרפיה, בהן אני מקבל הרבה עצות טובות.

נטייתי להיכנס להיפומניות הנה בעייתית ביכולת שלי להתמודד עם בעיות חיצוניות, אבל לאחרונה הגעתי למסקנה שיש לי בעיות אישיות אחרות שאני צריך ללמוד לדכא באותו הזמן. זאת תמיד הדרך של המאמץ הפחות ביותר שאדם יאשים את בעיותיו על גורמים חיצוניים (בין אם הם ההורים או המשפחה שלו, עברו, העולם בשלמותו, „האנשים“ , המורים שלו או אפילו ההפרעה הדו-קוטבית שלו), אבל זה לא עוזר להתגבר על הבעיות, והפתרון ארוך הטווח הטוב ביותר הוא לעבוד על תיקונן.

(הערה: אנא קראו את התשובה הזאת לשאלה ברשימת השאלות הנפוצות שלי במקרה שאתם רוצים לומר לי שלא כדאי לי לשתף פרטים מפלילים על אודותיי כמו מצבי הנפשי.


אני מקווה שתהנו מהאתר שלי!

אני מקווה שתהנו מהאתר שלי!

שלומי פיש