אודות עצמי (שלומי פיש)

תמונה של שלומי פיש

היסטוריה

שמי הוא שלומי פיש ונולדתי ב5- במאי, 1977 בישראל. חייתי רוב הזמן בישראל מלבד בין הגילאים 1 ו-5 כאשר המשפחה שלי עברה לארצות הברית בשביל הפוסט-דוקטורט של אבא שלי, ומלבד מספר טיולים לאירופה או ארצות הברית. יש לי שתי אחיות צעירות ממני.

אחרי שסיימתי את התיכון, ועקב היותי פטור משירות, ביליתי זמן מסוים בלעבוד כמתכנת וכמפתח מחשבים, עבור מספר חברות. כך קניתי ידע ונסיון רבים, ופגשתי מספר אנשים מאוד תומכים בתעשייה. באוקטובר 1997 התחלתי ללמוד הנדסת חשמל בטכניון.

נהניתי מהלימודים האקדמיים שלי במידה רבה, אבל גם מצאתי אותם מתסכלים מאוד פעמים רבות. אני מרגיש שהעמקתי את ההבנה שלי של מחשבים ואלקטרוניקה בעקבותיהם. הטכניון מספק רמה גבוהה של לימודים, אבל הבעייה העיקרית שלי איתו הייתה שהמבחנים שם הם לפעמים לגמרי לא תואמים את החומר שנלמד, יותר מדי ארוכים, ו/או יותר מדי קשים, וכך התלמידים מקבלים ציונים נמוכים ונעשים מצוברחים. זה מתסכל בייחוד בהתחשב בכך שהלימודים שם דורשים עבודה רבה.

סיימתי את הטכניון ביולי 2004. מאז אני מחפש עבודה, ולמרות העובדה שיש מחסור בישראל של מתכנתים כמוני שבקיאים ב בטכנולוגיות קוד פתוח כמו פרל ולינוקס, היה לי קושי רב בלמצוא עבודה. כפי שחשבתי זה כנראה מפני שמעסיקים נהפכו ליותר בררנים. נכון לעכשיו (26 באפריל, 2007), פוטרתי לאחרונה ממשרה שאהבתי מאוד, והחלטתי עכשיו לבלות זמן מה כשאני לא עובד, לעבוד על סיפורים ומסות, לנסות למצוא מספר פרוייקטים לעבוד עליהם, וגם לנסות לעבוד על מספר רעיונות מסחריים.

תחומי עניין

אני מתעניין במיוחד במתמטיקה, מחשבים, פילוסופיה וכתיבה. אני מתכנת מאז היותי בן 10, אבל התחלתי לתכנת ברצינות רק כשהתחלתי לעבוד כמתכנת ב-1997. מתמטיקה הייתה תחום חביב עליי מאז חטיבת הביניים. אני גם מתעניין בבלשנות ובהסטוריה מוקדמת של המזרח הקרוב ואירופה, אבל באופן די לא מקצועי.

תחביבים נוספים שלי כוללים כמות קטנה של ספורט, רכיבה על אופניים, טיולים בעיר ובטבע, ופתירת חידות מסוגים שונים.

תרומות קוד פתוח

אני מאוד מתעניין בעולם ה בלינוקס והתוכנה החופשית וקוד המקור הפתוח. יזמתי מספר פרוייקטי קוד פתוח משלי. המרתי נגן קבצי מוזיקה מסוג MOD לג'אווה כתבתי תוכנית שפותרת מספר ואריאנטים של משחקי קלפים ליחיד וכתבתי טלאי שימושי בשביל הגימפ. (תוכנת עיבוד תמונה הרצה על מערכות רבות). ניתן למצוא מידע נוסף על כך במדור התוכנה של אתר זה.

לאחרונה, תרמתי טלאים נוספים לגימפ, מספר תיקוני באגים והרחבות פונקציונליות עבור מערכת ניהול הגרסאות Subversion; ומספר טלאים של ניקוי התיעוד לפרל. אני מקווה שאתרום יותר בעתיד.

לבסוף, התחלתי לתחזק מספר מודולים בסיפאן או כאלה שכתבתי מאפס, או כאלה שאימצתי.

סיפורים

מלבד כל זאת, כתבתי מספר סיפורים שפרסמתי באינטרנט. כתבתי סיפור מצחיק בשם "האויב ואיך עזרתי להילחם בו". הוא נכתב במקור בעברית , אבל תרגמתי אותו לאנגלית.

בנוסף יש את הפרק ההוא עם "כמעיין המתגבר", שהוא פרק של הסדרה "חברים" שמהווה פרודיה על הספר "כמעיין המתגבר" מאת איין ראנד. הוא כתוב באנגלית, וזמין להורדה מהאתר שלי.

"מדריך השדה לשפצור אנשים" הוא סיפור מלא שכתבתי באנגלית. הוא מספר את סיפורם של בני-נוער חובבי-מחשבים בלוס אנג'לס של 2005.

Humanity הינה פרודיה על האנושות ועל החיים המודרנים בפרט המתארת יום בחיי עיר שמית בסביבות שנת 500 לפנה"ס.

ישנן יצירות אחרות כאלו במדור ההומור של אתר זה.

מסות, מאמרים ופילוסופיה

בשל העניין שלי בפילוסופיה ומכיוון שאני מסוגל לכתוב בצורה טובה, התחלתי לכתוב מאמרים ומסות שונים על פילוסופיה, פילוסופיה שימושית, מחשבים, פוליטיקה ונושאים אחרים. עד עכשיו כתבתי מספר רב של מסות שבאפשרותכם לקרוא באתר. דברים אחרים שכתבתי זמינים באתר "Better SCM", ברשימת הדיוור של Hackers-IL, ובאדבוגטו. יש לי גם מספר בלוגים שבהם אני כותב לפעמים מחשבות שונות.

מערכת הרעיונות שמצאתי כהגיונית ביותר היא נאו-טק, שהיא הרחבה וארגון מחדש של האובייקטיביזם של איין ראנד. "תגלית נאו-טק" הינו ספר מאיר-עיניים שגורם למהפך שלם בחשיבה. מקור כבד נוסף של השפעה הוא סדרת "הקתדרלה והבזאר" של אריק ס. ריימונד, כמו-גם רבים מכתביו האחרים. אולם, יש לי גם השפעות קטנות רבות אחרות (והגעתי למסקנות פילוסופיות רבות בעצמי).

אני מקווה שתהנו מהאתר שלי!

שלומי פיש

AddThis Social Bookmark Button